ua en ru

В "Опозиційному блоці" остерігаються масштабних фальсифікацій на виборах в Раду

Партія "Опозиційний блок" зробить все можливе для того, щоб не допустити фальсифікацій результатів парламентських виборів.

Про це заявив представник "Опозиційного блоку" Олександр Шаталов на відкритті інформаційного центру "Чесні вибори", метою якого стане моніторинг порушень виборчого законодавства під час виборів.

"Вже сьогодні "Опозиційний блок" аргументовано може заявити про те, що влада готує масштабні фальсифікації виборів. Для цього задіюються різні ресурси, починаючи від горезвісного адміністративного", - зазначив Шаталов.

За його словами, особливе значення в рамках поточної кампанії має силовий ресурс - використання силових структур, збройних формувань, а також радикальних груп, які залякують учасників виборчого процесу та членів комісій.

За його словами, "Опозиційний блок" виступив з переліком вимог до влади.

"По-перше, ми вимагаємо відновити систему відеоспостереження на дільницях, яка існувала в 2012 р. Також необхідні гарантії збереження даних відеозаписів. Якщо влада не прийме відповідних рішень, це дає нам право й підстави стверджувати, що влада завчасно створює умови для масштабних фальсифікацій і спотворення волевиявлення громадян", - зазначив він.

Друга умова "Опозиційного блоку - міністр МВС Арсен Аваков має піти у відставку.

"Ми відзначаємо, що міністр МВС Аваков зловживає своїм службовим становищем, в порушення всіх демократичних стандартів займає посаду міністра, балотуючись до парламенту за списками однієї з політичних сил. Ми можемо говорити про те, що якщо Він не піде у відставку або не буде відправлений у відпустку, міліція в день голосування може стати чинником, який не буде забезпечувати безпеку і порядок на виборчих дільницях, а буде впливати на волевиявлення громадян і підрахунок голосів", - сказав представник "Опозиційного блоку".

Третя умова партії полягає в тому, що представники збройних формувань і батальйонів, які балотуються в Раду в Донбасі за місцем несення служби, повинні бути відправлені в місячний відпустку, "щоб у них була можливість агітувати без автомата в руках".

"В умовах такої агітації ні про які демократичні вибори на Донбасі не може бути й мови", - підкреслив Шаталов.