ua en ru

В опозиції не виключають спробу штурму Ради радикальними силами 18 лютого

Прихильники опозиції не мають наміру 18 лютого 2014 р. штурмувати будівлю Верховної Ради, де буде проходити засідання народних депутатів.

Прихильники опозиції не мають наміру 18 лютого 2014 р. штурмувати будівлю Верховної Ради, де буде проходити засідання народних депутатів. Про це РБК-Україна заявив нардеп від фракції "Батьківщина" Андрій Павловський (на фото).

"На Майдані у вівторок о 8:30 розпочнуться збори людей, а потім ми підемо до Верховної Ради. Жодних штурмів парламенту не планується. Це винятково мирна хода. Тому інформація про нібито плани якихось штурмів, захоплень не відповідає дійсності", - сказав Павловський.

При цьому депутат від фракції "Свобода" Юрій Михальчишин повідомив РБК-Україна, що радикальні протестувальники, які не координуються опозиційними силами, можуть вдатися до більш активних дій, ніж просто мирний пікет під станами Ради.

"Така інформація про нібито штурм Верховної Ради завтра спеціально вкидається як з одного, так і з іншого боку барикад. Є бажання перейти до більш радикальних дій і деяких радикальних сил. Але я чітко заявляю, що опозиція завтра не планує штурм Ради, радикальних дій, окрім як, скажімо так, "законодавчого штурму", щоб забезпечити прийняття необхідних рішень. Але радикальні сили, які не контролюються нами, можуть піти на що завгодно. До нас надходить інформація, ми її перевіряємо. Щось підтверджується, а щось - ні. Ближче до вечора стане відомо докладно", - зазначив він.

Згідно з повідомленням прес-служби партії "Батьківщина", колони для походу на Раду будуть формуватися на Майдані з 8:00. Планується, що о 8:30 колони вирушать у бік парламенту. Опозиція вимагатиме повернення до Конституції-2004, яка суттєво обмежує повноваження Президента.