ua en ru

В ООН стурбовані повідомленнями про напад на біженців в Україні

Генеральний секретар Організації об'єднаних націй Пан Гі Мун глибоко стурбований тривожними повідомленнями про напад на групу внутрішніх переселенців, які намагалися покинути район Луганська.

Генеральний секретар Організації об'єднаних націй Пан Гі Мун глибоко стурбований тривожними повідомленнями про напад на групу внутрішніх переселенців, які намагалися покинути район Луганська. Про це на брифінгу в понеділок заявив прес-секретар ООН Стефан Дюжаррик, передає центр новин ООН.

"Глава ООН закликав усі сторони дотримуватися правила про статус внутрішньо переміщених осіб і біженців та надати безпечний коридор всім, хто намагається покинути зони бойових дій", - сказав прес-секретар.

"Цей трагічний інцидент вказує на нагальність встановлення режиму припинення вогню і пошуку дипломатичного рішення", - додав Дюжаррик.

Він також повідомив, що на прохання Пан Гі Муна, на цьому тижні в Україну вирушить заступник Генсека з політичних питань Джеффрі Фелтман.

Раніше ООН повідомляла, що конфлікт на сході України торкнувся майже 4 млн осіб, включаючи 156 тис. внутрішніх біженців.