ua en ru

В ОВК №59 виникла плутанина через нічний рішення ЦВК про відсторонення глави окружкому і переїзду в Великій Новосілці

ОВК №59 (Мар'їнський, Великоновосілківський райони, Вугледар, Селідове, Новогродівка) отримав зауваження від ЦВК у зв'язку з тим, що окружком до 10 ранку не надав інформацію про кількість відкрилися ділянок в окрузі, повідомив один з членів комісії.

ОВК №59 (Мар'їнський, Великоновосілківський райони, Вугледар, Селідове, Новогродівка) отримав зауваження від ЦВК у зв'язку з тим, що окружком до 10 ранку не надав інформацію про кількість відкрилися ділянок в окрузі, повідомив один з членів комісії.

Інформацію окружком №59 затримав через плутанину, пов'язаної з нічним переїздом з Курахово в Великій Новосілці, а також у зв'язку з нічним рішенням ЦВК про відсторонення голови та секретаря окружкому, а також заміні одного з членів комісії. «У ніч перед виборами ЦВК змінила склад ОВК. Це заважає нормальному виборчому процесу», - сказав співрозмовник агентства.

Окружком №59 зміг сьогодні розпочати засідання тільки в 10.00. Був обраний новий секретар окружкому і введений новий член комісії. Нового голову ОВК №59 вибрати не зміг. Його обов'язки виконує заступник голови ОВК №59.

ЦВК в ніч з 25 на 26 жовтня ухвалив рішення про звільнення від виконання обов'язків голови та секретаря окружної виборчої комісії в окрузі №59. Рішення було прийнято з третього разу на підставі подань від 10-11 жовтня, які подавалися в ЦВК старим складом ОВК №59 і були безпідставними. З 10 жовтня до ОВК №59 було проведено 9 замін членів окружкому. Крім того, за два тижні до голосування склад комісії оновили більше, ніж наполовину.

Після зміни складу, члени ОВК що не висували жодних претензій до роботи голови ОВК, знятого вночі рішенням ЦВК.

Нагадаємо також, що за 3 дні до виборів увечері 22 жовтня ЦВК прийняв постанову №2005 про перенесення ОВК №59 з м.Курахове в смт.Велика Новосілка. Це пояснювалося «необхідністю забезпечення належної підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів». Адреса окружкому, який спочатку знаходився в Мар'їнці, переносився вже двічі.

Рішення ЦВК було прийнято незважаючи на те, що в м.Курахове було все необхідне для повноцінної роботи окружкому: комісія робота в повному складі, відкрила 111 виборчих дільниць, видала бюлетені, рішення приймалися стійким більшістю голосів. Переїзд в смт.Велика Новосілка розпочався тільки вранці в неділю 26 жовтня в непідготовлене і неопалюване приміщення, що не дозволило своєчасно провести перше засідання ОВК в день виборів.