ua en ru

В Одеській області затримано кримінального авторитета "Куршу", який раніше видворявся з України

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Одеській області спільно з ГУБОЗ МВС затримали "злодія в законі", відомого у кримінальних колах на прізвисько "Курша". Про це повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС України.

Як з'ясували оперативники, "коронований" авторитет перебував на території нашої країни незаконно. Торік його затримали співробітники ГУБОЗ в м. Саки. Тоді він перетнув кордон з порушенням міграційних правил, ігноруючи заборону на в'їзд в Україну.

За словами начальника УБОЗ Олега Беха, цього року "законник", змінивши прізвище, знову прибув в Україну і намагався встановити контакти з місцевим криміналітетом. Однак втілити в життя злочинні наміри йому так і не вдалося, оскільки був затриманий правоохоронцями.

"Відомо, що коронований авторитет підтримує і поширює "злодійські традиції", бере активну участь у "сходках". Він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за участь у незаконному злочинному формуванні, незаконний обіг зброї і наркотиків в Російській Федерації та Грузії", - йдеться в повідомленні.

"Курша" був коронований в 1998 році і два рази відбував покарання у Грузії за приналежність до цієї категорії осіб. Внаслідок акту амністії наприкінці 2012 року з місць позбавлення волі "законник" звільнений.

"Зараз вирішується питання про видворення "злодія в законі" з території нашої країни і подальшої заборони повернення", - наголосив Бех.