ua en ru

В Одеській обл. заборгованість із зарплати перевищила 41 млн грн

Заборгованість із зарплати в Одеській області у ІІІ кварталі 2010 р. скоротилася на 24 млн грн або на 35% - до 41,5 млн грн. Як повідомив сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації начальник Головного управління економіки Олег Муратов, кількість підприємств-боржників скоротилася втричі - до 50-ти. При цьому близько 80% всієї суми заборгованості доводиться на Одесу.

Більше за всіх боргів перед працівниками у активно працюючих підприємств Мінтрансзв'язку, Міноборони. Так, у "Чорномортехфлоту" борги складають 4,2 млн грн, Одеського автомобілеремонтного заводу - 1,24 млн грн, НДІ "Шторм" і "Агрохолод"- по 1 млн грн, Одеського портового елеватора - 800 тис. грн. У підприємств-банкротів борги зменшилися у вересні на 1 млн грн - до 15 млн грн.

Усього в III кварталі ц.р. за фактом невиплати зарплати порушено 36 кримінальних справ, із них 28 скеровано до суду.

За попередніми даними, в жовтні очікується зменшення загальної суми заборгованості на 10 млн грн, у т.ч. на 50% - по активних підприємствах. Зокрема, на 1 жовтня у держпідприємств загальна заборгованість складе 6,3 млн грн, недержавних, - 8,7 млн грн, комунальних, - 10,3 млн грн.