ua en ru

В Одеській обл. загинула дитина внаслідок отруєння димом

До пожежно-рятувальної частини МНС Кілійського району Одеської області 4 грудня від чергового міліції районного відділу ГУ МВС надійшло повідомлення про те, що в селі Шевченкове по вул. Леніна о 12:00 під час пожежі була виявлена загибла шестирічна дівчинка та постраждалий трирічний хлопчик, який доставлений до районної лікарні. Обидва отруїлися продуктами горіння, передає прес-служба МНС.

Як з'ясувалося, лихо сталося в багатодітній родині, де виховувались шестеро дітей. Вранці З9-річний батько пішов на роботу, четверо дітей шкільного віку - до школи, 37-річна мати залишилась вдома з двома дітьми, які не відвідували дитячий садок. Приблизно об 11:00 жінка пішла до лікарні с. Шевченкове. Вона залишила дітей вдома та закрила їх. Повернувшись за годину, жінка побачила дим, який виходив з вхідних дверей. Коли вона зайшла у приміщення, в одній з кімнат уже тліли хатні речі. У сусідній кімнаті жінка знайшла на ліжку доньку без ознак життя, у дальній кімнаті - сина, який закутався у ковдру. Мати одразу винесла малюка на повітря. Хлопчик отримав отруєння продуктами горіння та був доставлений до районної, а потім і до Одеської обласної дитячої лікарні. Стан його здоров'я важкий. Дівчинку врятувати не вдалося.

На місце події підрозділи МНС не викликались. Пожежі фактично не було, тільки тління. Припустима причина трагедії - дитячі пустощі з вогнем.

Читайте також: У Рівненській обл. під час пожежі в приватному будинку загинула дворічна дитина