ua en ru

В Одеській обл. міліція затримала групу осіб за фактом хабарництва за видачу дипломів та сертифікатів морякам

Співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України в Одеській області припинили діяльність групи корупціонерів. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

В УБОЗ надійшла інформація про спільників, які постійно вимагають хабарі від моряків за видачу дипломів, сертифікатів та підвищення рівня кваліфікації.

У ході перевірки відомості знайшли своє підтвердження. З'ясувалося, що налагодили схему одержання неправомірної вигоди керівник однієї з філій Інспекції з підготовки та дипломування моряків, начальник сектору державних кваліфікаційних комісій, голова державної кваліфікаційної комісії і ще два посередники.

У середньому сума хабара за отримання протоколу, що підтверджує факт підвищення кваліфікації моряків, становила 1 тис. дол За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

У ході проведених обшуків вилучено майже 100 тис. дол. і 45 тис. грн. Підтвердженням незаконної діяльності також послужить чорнова документація, яку вели спільники.