ua en ru

В Одесі затримані диверсанти, які готували захоплення влади в області, - СБУ

Служба безпеки України (СБУ) повідомляє про затримання двох диверсантів, які готували захоплення влади в Одесі.

Служба безпеки України (СБУ) повідомляє про затримання двох диверсантів, які готували захоплення влади в Одесі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"9 липня в р. Одеса співробітники СБУ затримали організатора цієї диверсійно-підривної мережі - громадянина Російської Федерації Олександра Якименка та співорганізатора, громадянина України Юрія Трофімова. Злочинці-організатори планували задіяти 7 бойових груп для диверсій на об'єктах життєзабезпечення в Одеській області. Готувалися терористичні акти у відношенні посадових осіб органів влади, іноземних громадян. Провокатори повинні були підбурювати штучні конфлікти між жителями області", - йдеться в повідомленні.

В СБУ додали, що під час обшуку у затриманих вилучено надруковані в Росії методичні рекомендації з розвідувальної підготовки, детальні топографічні карти з позначками дислокації військових і стратегічних об'єктів області, дані про системи захисту.

Крім того, знайдені документи з кошторисом диверсантів, які свідчать про фінансування мережі з Росії, розписки про отримання грошових коштів. Під час обшуку у помешканнях затриманих вилучено арсенал зброї - бойові і травматичні пістолети, патрони.

В рамках кримінального провадження продовжуються допити. СБУ встановлює і затримує спільників диверсантів.