ua en ru

В Одесі під час бійки з міліцією на концерті Ані Лорак постраждали 10 активістів, - "Свобода"

Партія "Свобода" стверджує, що в Одесі в ніч на 4 серпня в ході бійки з міліцією активістів, які виступали проти проведення концерту Ані Лорак, постраждали 10 активістів.

Партія "Свобода" стверджує, що в Одесі в ніч на 4 серпня в ході бійки з міліцією активістів, які виступали проти проведення концерту Ані Лорак, постраждали 10 активістів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Свободи".

"3 серпня 2014 року поблизу нічного клубу "Ібіца" міліціонери напали на учасників акції протесту проти концерту запроданки Москви, кремлівської ... Ані Лорак. Постраждало близько 10 осіб", - йдеться у повідомленні.

В акції протесту, як наголошується, брали участь активісти одеської обласної організації "Свобода", а також нардеп від "Свободи" Павло Кириленко. Кириленко звинуватив у причетності до інциденту голови Одеської обласної державної адміністрації Ігоря Палицю.

"За словами свободівця, причиною нападу міліціонерів на учасників пікету проти концерту стала фінансова домовленість співачки з головою Одеської обласної державної адміністрації Ігорем Палицею, під патронатом якого і проходив цей концерт. Лорак пообіцяла половину гонорару передати в його фонд нібито на потреби українських військових. Але поведінка і діяльність самого Палиці на посаді голови ОДА ставить під сумнів факт щодо намірів використання цих коштів", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 4 серпня в одеському нічному клубі "Ібіца", де був запланований концерт Ані Лорак, зібралося більше сотні націоналістів, учасників Євромайдану, прихильників партії "Правий сектор" з метою перешкодити проведенню концерту. Націоналісти вважають неприпустимим, що Ані Лорак нещодавно отримала нагороду в Москві в той час, як Росія здійснює відкриту агресію у відношенні України.

Міліція, якої зібралося біля клубу близько 400 осіб, відтіснила учасників акції. В результаті в ході виниклої бійки був поранений один міліціонер. Троє учасників акції міліція затримала.