ua en ru

Хибне повідомлення про мінування Одеського автовокзалу: Евакуйовано 200 осіб

В Одесі сьогодні вранці, 13 жовтня 2013 р., через неправдиве повідомлення про замінування з центрального автовокзалу евакуювали 200 осіб.

В Одесі сьогодні вранці, 13 жовтня 2013 р., через неправдиве повідомлення про замінування з центрального автовокзалу евакуювали 200 осіб. Про це повідомляє прес-служба Одеського міського управління міліції.

Фотогалерею дивіться тут

Повідомлення про замынування надійшло о 7:05 на спецлінію "102". Вже за кілька хвилин на місце прибули патрульні наряди міліції і ДАІ, які приступили до евакуації пасажирів і відведення на безпечну відстань автотранспорту. З будівлі та території автовокзалу були евакуйовані близько двохсот громадян і п'ятнадцять одиниць автотехніки.

Для перевірки даного повідомлення на місце події виїхала слідчо-оперативна група міліції, фахівці-вибухотехніки, представники інших спеціальних служб. Вжитими заходами вибухонебезпечних предметів у приміщеннях автовокзалу та на прилеглій території не виявлено.

На період обстеження працівниками міліції на території підприємства його робота не припинялася. Висадка пасажирів рейсів, що прибувають, і посадка за розкладом для відправки здійснювалася на віддалених від місця події встановлених тимчасових зупинках.

На даний момент автовокзал приступив до нормального режиму роботи.

При цьому в МВС зазначають, що за подібні дії, які кваліфікуються ч. 1 ст. 259 "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності" КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Відзначимо, в Україні міліція регулярно отримує неправдиві повідомлення про замінування громадських місць. Так, тільки вчора у Кременчуці невідомий повідомив про неправдиве замінування міськвиконкому.