ua en ru

В Одесі активісти провели мітинг з вимогою розслідувати напад на майданівців річної давності

В Одесі біля будівлі облдержадміністрації представники активісти провели мітинг з вимогою об'єктивного розслідування нападу на учасників Майдану з боку невідомих осіб 19 лютого 2014 року. Як передає кореспондент РБК-Україна, в заході взяли участь близько 150 осіб.

"Рік тому мирні мітингувальники проти вбивств учасників "Евромайдана" і журналісти зазнали тут нападу з боку осіб у масках і з битами", - заявив голова міської організації партії "Батьківщина" Григорій Гріншпун.
За його словами, незважаючи на наявність фотографій осіб нападників, замовники і виконавці нападу досі не знайдені і не притягнуті до відповідальності.

Організаторами мітингу було зібрано 100 підписів під зверненням на адресу генпрокурора, губернатора і регіональних керівників прокуратури і міліції з вимогою провести реальне розслідування події.

"Ми дали останній шанс місцевим керівникам реалізувати свої обов'язки в розслідуванні цього злочину. Якщо справу продовжить гальмуватися, то ми будемо ініціювати їх відставку", - підкреслив представник Гріншпун.

Нагадаємо, в ці дні в Україні відзначається річниця з моменту розстрілу на Євромайдані.