ua en ru

У Нью-Йорку відкрилася 69-та сесія Генеральної Асамблеї ООН

У Нью-Йорку сьогодні, 24 вересня 214 р., відкрилася 69-я сесія Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

У Нью-Йорку сьогодні, 24 вересня 214 р., відкрилася 69-я сесія Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

На початку відкриття слово взяв генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Він оголосив сесію Генасамблеї відкритою і розповів про головні виклики, які сьогодні стоять перед світом, а саме кліматичні зміни, недотримання прав жінок і виникнення нових військових конфліктів.

Першими 24 вересня з трибуни Генасамблеї до присутніх звернуться Президенти Бразилії і США. В цей же день у першій половині дня перед делегатами виступлять глави держав з Уганди, Іспанії, Мавританії, Чилі, Республіки Корея, Катару, Вірменії, Єгипту, Франції, Марокко, Мексики, Фінляндії, Індонезії, Аргентини, Туреччини.

У другій половині дня виступають Президенти Болівії та Руанди, король Йорданії, президенти Домініканської Республіки, Кенії, Коста-Ріки, Монголії, Нігерії, Гондурасу, Чорногорії, ПАР, Швейцарії, Чада, Естонії, Екваторіальної Гвінеї, Шрі-Ланки, Венесуели, Замбії, а також глави урядів Великобританії, Данії та України.

Україну на Генеральній Асамблеї представляє прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Генеральна Асамблея ООН є головним дорадчим органом всесвітньої організації. У 1946 р., через рік після утворення Організації Об'єднаних Націй, в її складі було 51 держава, зараз - 193 країни.