ua en ru

У Нью-Йорку почалася 67-а сесія Генасамблеї ООН

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун закликав нації поважати культурні цінності інших народів. Його слова були звернені до державних лідерів і делегацій країн, які зібралися в Нью-Йорку на відкриття 67-ої сесії Генеральної асамблеї (ГА) ООН, передає Associated Press.

"Необхідно почути голос, що закликає до спокою і збереження рівноваги, так як він робить нас твердішими", - заявив Пан Гі Мун, в першу чергу маючи на увазі хвилю насильства, яка накрила мусульманський світ в останній тиждень.

Крім того, він закликав учасників використовувати можливості форуму і зосередити свої зусилля на вирішенні ситуації в Сирії.

Виступаючи після генерального секретаря, новий голова ГА Вук Єреміч в своїй промові не торкнувся сирійського питання, однак підкреслив, що мирне врегулювання стане основною темою обговорення міжнародним органом.

Відзначимо, на порядку шістдесят сьомоїй сесії Генеральної асамблеї ООН більше 150 тем, в тому числі питання сприяння сталому розвитку країн, підтримки миру і безпеки, дотримання режиму ядерного нерозповсюдження, захисту прав людини і розвитку міжнародного права.

Значну увагу буде приділено збройному конфлікту в Сирії, який, за даними ООН, вже забрав життя більше 20 тисяч чоловік. В ході його розгляду, за інформацією з дипломатичних джерел, буде піднято питання про зростаючу роль Ліги арабських держав у врегулюванні сирійського кризи та вирішенні інших регіональних проблем.

Не виключено, що на сесії буде продовжено обговорення палестинського питання, повідомляє ВВС.

Читайте також: Янукович, можливо, відвідає сесію Генасамблеї ООН 24-26 вересня