ua en ru

У новому проекті бюджету США прогноз по зростанню ВВП на 2014 р. знижений до 2,4%

Проект бюджету США на 2014 фінансовий рік, який представив Президент країни Барак Обама, передбачає скорочення прогнозу по зростанню ВВП США на 0,1 процентного пункту - до 2,4% в порівнянні з аналогічним прогнозом, складеним роком раніше, повідомляє Reuters.

У минулому році прогноз по зростанню ВВП становило 2,5%. У 2010 р. прогнозне значення даного показника в рамках оцінки середньострокової перспективи дорівнювало 2,6%.

Новий документ складений в адміністрації США з урахуванням балансу між максимально можливим зростанням економіки і збереженням мінімальної інфляції споживчих цін.

Цей захід вводиться в якості примусового обмеження і покликаний не допустити перегріву, який у разі виникнення викличе соціальне розшарування і падіння рівня життя деяких категорій громадян.

Поряд з цим в заяві Білого дому зазначено, що в довгостроковій перспективі (після 2020 р.) експерти не очікують, що темпи щорічного росту американської економіки будуть перевищувати 2,3%. Разом з тим економісти великих компаній, яких опитали представники американської адміністрації, представили консенсус-прогноз на рівні 2,5%.

Нагажаємо, вчора Обама направив до Конгресу проект бюджету на наступний фінансовий рік обсягом у 3 трлн 800 млрд дол. Бюджетний дефіцит наступного фінансового року, що почнеться 1 жовтня, за проектом, має скласти 744 млрд дол., порівняно з 973 млрд дол. цього фінансового року.