ua en ru

В Миколаївській області міліція затримала митника-хабарника

В Миколаївській області співробітники УБОЗ спільно з представниками прокуратури області і Міністерства доходів та зборів (Міндоходів) під час санкціонованого обшуку в кабінеті та автомобілі радника податкової та митної служби вилучили незаконно отриманих коштів на сумму понад 130 тис. грн (з них 50 тис. грн та 11 тис. дол.). Про це повідомляє прес-служба УБОЗ УМВС України у Миколаївській області.

Повідомляється, що в липні 2013 р. слідчим прокуратури Миколаївської області було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 368 КК України. Головним фігурантом справи був 42-річний начальник митного посту, розташованого на території міста Миколаїв, який, використовуючи своє службове становище, вступив у злочинну змову із 27-річною керівницею товариства з обмеженою відповідальністю та протягом 2013 р. вимагав та одержував від підприємців неправомірну вигоду за вирішення питань, пов'язаних із сприянням прискореного проходження процедури митного контролю.

Хабарника було затримано під час отримання ним неправомірної винагороди в сумі 3,5 тис. грн безпосередньо за місцем роботи, у його службовому кабінеті. Загалом зловмисник вимагав у директора фірми 40 тис. грн за безперешкодне оформлення митних документів при проходженні експортно-імпортного оформлення багажу, але держслужбовець домовився із підприємцем про те, що він буде отримувати суму частинами та щомісячно. Загалом за останні два місяці зловмисник вже встиг отримати біля 6 тисяч гривень. І така злочинна схема, за планами хабарника, повинна була безперешкодно діяти й надалі.

На даний час слідчим прокуратури вирішується питання щодо обрання відносно держслужбовця міри запобіжного заходу.