ua en ru

У Миколаєві по час проведення спецоперації співробітники МВС звільнили заручника

Під час проведення операції зі звільнення заручника працівниками УМВС України в Миколаївській обл. затримано зловмисника, який намагався пограбувати ювелірний магазин. Про це повідомляє прес-служба обласного УМВС.

«Вчора, близько 20 години до чергової частини Миколаївського міського управління надійшло повідомлення про те, що в ювелірному салоні зловмисник утримує жінку як заручницю. У зв'язку із зносом сигналізації наряд державної служби охорони виїхав в ювелірний магазин, розташований в Ленінському районі, і виявив, що в приміщенні знаходиться людина, яка має намір пограбувати магазин, захопивши у заручниці співробітницю салону і загрожує предметом, схожим на пістолет. Коли зловмисник побачив правоохоронців, він повернувся до приміщення ювелірного салону і оголосив про те, що він не вийде, доки міліціонери не виконають всі його вимоги. І саме до цього часу він і буде тримати в якості заручника співробітницю магазина. На місце події прибули наряди спецпідрозділів УБОЗ і «Беркут», територія була оточена співробітниками міліції і ініційовано проведення переговорів зі зловмисником щодо умов звільнення заручниці», - сказано в повідомленні.

Із злочинцем розмовляла співробітниця окремої роти особливого призначення «Беркут». «До 6:30 ранку міліціонер роз'яснювала зловмисникові щодо вимог статей кримінального кодексу, вимоги яких кваліфікують дії останнього, пропонувала умови , за якими він може розраховувати на пом'якшення вироку суду і намагалася пробудити в чоловікові співчуття до жінки, яка перебувала у нього в заручниках. Для звільнення насильно утримуваної жінки зловмисник висував вимоги про надання йому автомобіля для зникнення з місця події. Правоохоронці виконали всі забаганки - транспортний засіб очікувало біля входу в ювелірний салон, а власник автомобіля перебував за кермом автотранспорту в якості майбутнього заручника. Нарешті зловмисник повідомив правоохоронців про те, що він зараз залишить приміщення магазину. З будівлі людина виходила , тримаючи перед собою співробітницю магазина, так само він намагався зайти і в салон автомобіля. Працівники спецпідрозділу «Сокіл» УБОЗ УМВС затримали правопорушника під час його спроби покинути місце події», - сказано в повідомленні.

Жінка була звільнена і доставлена до лікарні швидкої медичної допомоги для проведення медичного обстеження, а зловмисника доставили до Ленінського РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області. «Як було встановлено правоохоронцями, чоловік, який обгрунтовано підозрюється у причетності до скоєння зазначеного злочину, почав готуватися до скоєння пограбування заздалегідь. Він вивчив графік роботи салону, з'ясував адреси проживання співробітників магазину і одного вечора вирішив реалізувати всі свої задуми. 26-річний житель Новоодеського району зустрів 43-річну співробітницю магазина біля місця її проживання. Зловмисник під загрозою застосування зброї, змусив жінку приїхати в магазин і зайти в приміщення салону. Саме в той час і спрацювала сигналізація, на що і відреагували працівники державної служби охорони. Пістолет, вилучений у чоловіка, спрямований в експертний центр для проведення балістичного дослідження», - сказано в повідомленні.

«Під час огляду в приміщенні Ленінського РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області у грабіжника було виявлено та вилучено близько кілограма золотих виробів, які він вкрав у ювелірному салоні і сховав у своєму одязі. Слідчим відділом Ленінського райвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 147 КК України (захоплення заручників), зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», - резюмується в повідомленні.