ua en ru

У Немирові активісти планують 1 жовтня провести акцію протесту

Жителі Немирова (Вінницька область) заявили про початок масових акцій протесту: 1 жовтня сотні людей готові вийти на вулиці міста, щоб висловити недовіру голові Немирівської РДА Петро Михайленко. Про це повідомили місцеві активісти - звільнені працівники ДП "УГК "Nemiroff" та жителі міста, чиї інтереси, за їх словами, не раз порушувалися в результаті діяльності Михайленко.

Вони кажуть, що акція буде носити безстроковий характер і головна вимога демонстрантів - відставка голови районної адміністрації. Активісти мають намір продовжувати демонстрації, поки воно не буде виконано, і, якщо знадобиться, готові йти ходою до Києва, щоб "домогтися справедливості".

Нагадаємо, про намір відновити акції протесту, припинені в минулому році, немировчане повідомили в офіційному листі на ім'я голови Вінницької обласної державної адміністрації Івана Мовчана.
"Аморальну поведінку і конфлікт державних і особистих бізнес-інтересів Михайленко не сумісні з посадою держслужбовця", - говорилося в документі.

За інформацією компанії Nemiroff Holdings Limited, за сприяння Михайленко посаду державного реєстратора Немирівської районної адміністрації зайняв діючий начальник служби безпеки сім'ї Глусь - Чухно. Реєстратор відмовився виконати рішення Вищого господарського суду України та внести до державного реєстру запис про зміну генерального директора ДП "УГК "Nemiroff", відзначили в компанії.

"Чухно саботує виконання своїх службових обов'язків, діяльність реєстраційної служби паралізована", - заявили в Nemiroff Holdings Limited.

У компанії нагадали, що 10 липня Вищий господарський суд України поставив крапку у спорі між колишнім менеджментом ДП "УГК "Nemiroff" та власником підприємства компанією Nemiroff Holdings Limited і визнав правомірним рішення про відкликання Алли Глусь з посади генерального директора підприємства. "Однак екс-менеджмент за сприяння Михайленко продовжує незаконно утримувати контроль над підприємством. В результаті деструктивних дій сім'ї Глусь робота заводу паралізована, почалися масові звільнення, вже сотні людей залишилися без роботи, напруга в місті наростає з кожним днем", - вважають в Nemiroff Holdings Limited.