ua en ru

У НБУ відзначили початок зміцнення курсу гривні

У НБУ відзначили початок зміцнення курсу гривні
У Національному банку України відзначили початок зміцнення курсу гривні.

У Національному банку України відзначили початок зміцнення курсу гривні. Про це журналістам заявив начальник Управління валютних операцій і аналізу фінансових ринків Сергій Пономаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми маємо позитивні результати аукціону. Вперше після того, як ми впровадили ці аукціони, курс гривні почав зміцнюватися", - заявив Пономаренко.

За його словами, Нацбанк вирішив повернутися до політики гнучкого курсу, і головне завдання аукціонів не наситити ринок валютою, а допомогти ринку знайти свій еквілібріум.

"Говорити про те, що це тренд - поки рано, тому що це перший день, коли гривня не продовжила знецінюватися. Але, в будь-якому, випадку це позитив, і він означає, що на цих цінових рівнях, які ми маємо, є вже бажаючі завезти експортну виручку, продати. Є імпортери, які вирішили не купувати валюту, і відповідно банки це відчули і відобразили це в своїх заявках, які вони подають", - додав Пономаренко.

Нагадаємо, сьогодні, 12 листопада, курс долара на міжбанку в 10:40 знизився на продажу на 15 копійок - до 16,10 грн/дол.