ua en ru

У Нацраді прогнозують, що нинішня президентська кампанія може стати "найчистішою" в історії України

Нинішні вибори Президента можуть стати одними з найбільш "чистих" в історії України за кількістю порушень.

Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак вважає, що нинішні вибори Президента можуть стати одними з найбільш "чистих" в історії України за кількістю порушень. Про це вона заявила на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загальна тенденція: ми вперше зафіксували ситуацію під час виборчої кампанії в Україні, коли у нас дуже маленька кількість порушень. Майже не було скарг, і телерадіоорганізації порушення, які виявлялися за підсумками нашого моніторингу, дуже швидко виправляли. Для нас це було дуже приємно і важливо", - зазначила вона.

"Втім, тенденція в останній тиждень змінилася. Якраз фіналізується виборча кампанія, ще підключилася виборча кампанія Київського міського голови, і з'явилася більша кількість реклами - відповідно, збільшилась і кількість порушень", - додала вона.

За її словами, серед основних порушень: використання державного прапора в політичній рекламі; демонстрація імені та прізвища замовника політичної реклами у формі текстового повідомлення, яке займає менше 15% площі екрану; включення матеріалів передвиборної агітації в інформаційні програми; ненадання супутньої інформації при опублікуванні даних соціологічних досліджень щодо президентських виборів в Україні.

"У попередні виборчі кампанії подібних порушень було більше", - зазначає Мудрак.

Нагадаємо, позачергові вибори Президента України призначено на 25 травня.