ua en ru

У Національній академії наук України відбудеться серія лекцій, присвячених аналітичної філософії релігії

В Інституті філософії Національної академії наук України за підтримки Фонду Темплтона 24-25 червня відбудеться серія лекцій, присвячених аналітичної філософії релігії. З лекціями виступить професор Майкл Лакс (Університет Нотр-Дам), професор, академік НАНУ Мирослав Попович, а також к. ф.н., доцент КНУ імені Т. Р. Шевченко Андрій Баумейстер.

Майкл Лакс [Michael Loux] - професор університету Нотр-Дам (штат Індіана, США). Відомий своїми роботами з аналітичної метафізиці, а також за дослідженнями Аристотеля. Особливо популярністю користується його підручник з метафізики Metaphysics: A Contemporary Introduction (3 ed. 2006).

Лекції відбудуться у якості попереднього етапу 1-го семінару-практикуму по підготовці статей, який пройде з 26-го червня по 2 липня в Яремче. Другий семінар пройде влітку 2014 року в Підмосков'ї за організаційної підтримки Інституту філософії РАН.

Семінари є частиною трирічного проекту Фонду Темплтона, спрямованого на розвиток аналітичної філософії і теології в Україні, Росії та Білорусі, основним керівником якого є Ін. Майкл Рот (Університет св. Фоми, США).

Розклад лекцій:

24 червня:
10.00 – 11.20: Майкл Лакс "Що таке складова онтологія?" (англійською, буде доступний переклад)
11.45 – 13.05: Андрій Баумейстер "Томистическая традиція та аналітична філософія: український контекст".

25 червня
10.00 – 11.20: Майкл Лакс "Метафізика в аналітичній традиції" (англійською, буде доступний переклад)
11.45 – 13.05: Мирослав Попович "Від аналітичної філософії до антропології".

Адреса: Інститут філософії НАНУ, вул. Трьохсвятительська, 4, ауд.318.

Контактна інформація:

Микола Сымчич: +380979620691