ua en ru

На початку наступного тижня можна очікувати на зростання українських фондових індексів, - аналітик.

На початку наступного тижня може відбутися помітний відскік українських фондових індексів - після істотного падіння, яке вони демонструють останні дні. Таку думку висловив інвестиційний аналітик ІК Dragon Capital Руслан Балабан.
«Індекс RSI, один із ключових індикаторів технічного аналізу, показує, що ми вже підійшли до зони перепроданості, в якій ринок може перебувати ще кілька днів. Фундаментальний аналіз також вказує на те, що акції багатьох сильних емітентів торгуються з привабливими дисконтами. Переключити увагу гравців українського фондового ринку на внутрішні новини і підштовхнути локальні біржі до зростання могли б такі важливі події як висновок довгоочікуваної домовленості з МВФ. Основний ризик являє собою подальша невизначеність щодо ситуації в єврозоні, яка змушує інвесторів по всьому світу закладати в свої оцінки додаткові, можливо, зайві, ризики. Якнайшвидше прояснення цієї ситуації може, навпаки, стати для світових бірж розворотні моментом», - відзначив аналітик.
Він нагадав, що на початку року ринок несподівано бурхливо відгукнувся на завершення президентських виборів, швидке формування нової влади і заяви про довгоочікувані реформи. «Завдяки цим факторам, незважаючи на цілком нейтральний або помірно-позитивний зовнішній фон, індекс «Української біржі» виріс до кінця квітня на 78,5% в порівнянні з початком січня. У цей час інвестори порахували, що позитивні наслідки консолідації української влади вже практично повністю враховані ринком і стали знову звертати увагу на новини зі світових майданчиків », - сказав Р.Балабан.
При цьому, підкреслив експерт, глобальні ринки, які перебували в стадії майже безперервного зростання вже більше року, почали виявляти нервозність ще в першій половині квітня: в очікуванні швидкої корекції гравців виявляли слабкий інтерес до позитивних новин і різко реагували на будь-який негатив. «На цьому тлі вибухнув скандал з борговими проблемами Греції, який поставив під сумнів не тільки надійність цінних паперів цієї держави, а й стабільність самої європейської валюти. Ці новини, підкріплені поруч макростатистичних даних, що опинилися гірше очікувань, запустили корекцію на ринках Європи, США та Азії. Українські індекси підключилися до глобальної корекції під час травневих свят, втративши з початку місяця 30% вартості і повернувшись на рівень початку березня 2010 р.», - резюмував Р.Балабан.