ua en ru

У Москві покінчив із собою народний артист Росії Олександр Белявський

У Москві помер народний артист Росії Олександр Белявський. Тіло актора знайшли на вулиці, біля його будинку. За даними джерела РБК в правоохоронних органах, Олександр Белявський покінчити життя самогубством.

ЗМІ з посиланням на Департамент охорони здоров'я Москви також повідомляють, що Белявський викинувся з вікна.

В останні роки Олександр Белявський багато хворів. У 2003 р. він переніс важкий інсульт, після якого став інвалідом.

Читайте також: Помер актор Майкл Кларк Дункан, зірка "Зеленої милі" (фото, відео)

Олександр Белявський народився в Москві в 1932 р., в 1955 р. закінчив геологорозвідувальний факультет Московського інституту кольорових металів і золота, після чого відправився на роботу в Іркутськ. Саме там Белявський вперше вийшов на сцену - у самодіяльному театрі. Потім, в 1957 р., поступив в театральне училище ім. Щукіна і закінчив його в 1961 р.

Після закінчення училища Олександр Белявський почав грати в Театрі Сатири (1961-1964 рр..), потім у театрі ім. Станіславського (1964-1966 рр..) І театрі-студії кіноактора (з 1966 р.).

Актор також був ведучим знаменитого в 1960-70-і рр.. телевізійного "Кабачка 13 стільців". Брав участь у телепрограмі "Білий папуга". Був одним із провідних акторів дубляжу телефільмів в 1980-і рр.., в тому числі став російським голосом британського коміка Бенні Хілла.

Олександр Белявський знявся в кількох десятках картин. У стрічці "Місце зустрічі змінити не можна" він зіграв бандита на прізвисько Фокс, а у фільмі "Іронія долі або з легким паром" приятеля головного героя Жені Лукашина, з яким він був у лазні.