ua en ru

У Москві відкрився 35-ий міжнародний кінофестиваль (фото)

Урочиста церемонія відкриття 35-го Московського міжнародного кінофестивалю відбулася ввечері у четвер, 20 червня, у кінотеатрі "Росія" на Пушкінській площі.

Урочиста церемонія відкриття 35-го Московського міжнародного кінофестивалю відбулася ввечері у четвер, 20 червня, у кінотеатрі "Росія" на Пушкінській площі.

Гості фестивалю пройшли по червоній килимовій доріжці перед численними глядачами у супроводі спалахів камер фотожурналістів. Особливий ажіотаж, як і очікувалося, викликав голлівудський актор Бред Пітт, який з'явився на публіці в темному костюмі, сонцезахисних окулярах і з довгим - трохи нижче плечей - волоссям.

Актор охоче роздавав автографи своїм фанатам, фотографувався з ними і навіть не забув перекинутися з ними парою-трійкою фраз. Пітт провів на доріжці близько 30 хвилин, що змусило організаторів фестивалю трохи відстрочити початок урочистої церемонії відкриття.

Фото: Відкриття Московського міжнародного кінофестивалю

На червоній доріжці також були помічені Геннадій Хазанов, Сергій Гармаш, Наталія Белохвостікова, Світлана Ходченкова, президент ММКФ Нікіта Міхалков і ін

Фільм - відкриття ММКФ цього року - блокбастер "Війна світів Z" з Піттом у головній ролі. Режисер картини Марк Фостер також особисто представляє свою роботу на Московському кінофестивалі.

Ювілейний фестиваль підготував 29 програм, в рамках яких за 10 днів буде показано 364 фільми (у тому числі 126 короткометражок). В основному конкурсі ММКФ візьмуть участь 16 картин. Крім того, в рамках фестивалю пройдуть конкурси документального кіно і короткого метра. Від конкурсу "Перспективи" організатори цього разу вирішили відмовитися.

Росію в основному конкурсі представлятимуть відразу три картини - "Юда" Андрія Богатирьова, "Роль" Костянтина Лопушанського і "Ковзання" Антона Розенберга. У конкурсі документального кіно бере участь ще одна вітчизняна стрічка. Режисер Мумін Шакіров зняв фільм про героїнь шоу "Шалено красиві" - сестрах Каратигіних, які на питання "Що таке холокост?" відповіли "Клей для шпалер".

Закривати програму 35-го ММКФ буде картина "Распутін" режисера Іраклія Квірікадзе з Жераром Депардьє у головній ролі. Закриття кінофестивалю відбудуться 29 червня в Театрі кіноактора. Фільми також будуть демонструватися в мультиплексі "Жовтень", літньому "Піонері" і центрі документального кіно "Ілюзіон".

Судити картини будуть актор Сергій Гармаш, швейцарський режисер Урсула Майєр і корейська продюсер Кім Тон Хо. Головою журі буде іранський режисер Мохсен Махмальбаф.