ua en ru

У Москві розпочалося закрите судове засідання над Савченко

У Москві о 13:30 за київським часом розпочалося судове засідання над українською льотчицею, кандидатом у народні депутати від ВО "Батьківщина" Надією Савченко.

У Москві о 13:30 за київським часом розпочалося судове засідання над українською льотчицею, кандидатом у народні депутати від ВО "Батьківщина" Надією Савченко. Про це повідомила прес-служба "Батьківщини".

Як зазначається у повідомлені, будівля, в якій має відбутися суд над Надією Савченко, безпрецедентно охороняються - її блоковано з усіх боків представниками правоохоронних органів.

Надію Савченко доставили до зали суду. Окрім п'ятьох силовиків, льотчицю супроводжувала охоронна собака.

"Ми її побачили на другому поверсі, коли Надію вели до зали судового засідання", - повідомив кандидат у народні депутати Андрій Кожем'якін, який прибув на судове засідання у Москву.

За його словами, судове засідання відбувається в закритому режимі, до зали не допущені кандидати в народні депутати від ВО "Батьківщина", а також представники міжнародних організацій, зокрема, ОБСЄ та посольства США.

На засідання також не допущені представники ЗМІ, представники телекомпаній знаходять біля будівля суду.

Нагадаємо, раніше засідання суду з клопотанням про призначення експертизи було перенесено на 11 листопада. В той же день Савченко була доставлена в одну з лікарень Москви для проходження стаціонарного психолого-психіатричної експертизи. Пізніше з'ясувалося, що ніяку експертизу Савченко не проводили.

В Росії 33-летняю Надію Савченко звинувачують у причетності до вбивства на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.