ua en ru

У Москві заарештовано майно голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського

У Москві заарештовано майно голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

У Москві заарештовано майно голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету Росії.

"У рамках розслідування кримінальної справи встановлено, що до безпосереднього фінансування каральної операції на південному сході України і діяльності каральних батальйонів "Дніпро", "Азов" та інших причетний губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, щодо якого слідством винесено постанову про притягнення як обвинуваченого за ч.3 ст.33, п.п. "а, б, е, ж, л" ч. 2 ст. 105, ч. 3 ст. 33, ч. 1 ст. 356, ч. 3 ст. 33, ч. 3 ст. 144, ч. 3 ст. 33, п. "а" ч. 3 ст. 126 КК РФ (вбивство, застосування заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджання професійній діяльності журналістів, викрадення людей)", - йдеться в повідомленні.

"В цілях припинення фінансування терористичної діяльності й інших злочинних дій щодо мирного населення південного сходу України слідством встановлюються відомості про майно Ігоря Коломойського як на території Російської Федерації, так і за її межами з метою накладення на нього арешту", - додали в Следкоме.

Як повідомляється, слідством встановлено, що ЗАТ "Еліт-Холдинг", співзасновником якої є Коломойський, належить офісне приміщення, розташоване в місті Москві, а отримана в результаті здачі в оренду приміщень даного будинку прибуток "може використовуватися Коломойським для фінансування злочинної діяльності на території південного сходу України".

"На підставі отриманих рішень суду в зазначеному вище будівлі проведений обшук, в ході якого виявлено та вилучено документи, які мають значення для кримінальної справи. Крім того, на підставі ухвали суду за клопотанням слідства на даний об'єкт нерухомості накладено арешт з встановленням заборон ЗАТ "Еліт-Холдинг" на здійснення щодо нього розпорядчих повноважень", - йдеться в повідомленні.

Слідчий комітет продовжує роботу по встановленню інших активів Ігоря Коломойського, у тому числі в Криму.

Нагадаємо, 1 вересня судові пристави наклали арешт на майно оздоровчого комплексу "Таврія", власником якого є "ПриватБанк", що належить українському політику і бізнесмену Ігорю Коломойському.