ua en ru

У Молдові заборонили мовлення російського телеканалу "Росія 24"

Координаційна рада з телебачення і радіомовлення Молдови прийняла рішення заборонити на території республіки мовлення російського федерального телеканалу "Росія 24".

Координаційна рада з телебачення і радіомовлення Молдови прийняла рішення заборонити на території республіки мовлення російського федерального телеканалу "Росія 24". Про це повідомляє місцеве видання Moldnews.

Згідно з повідомленням, мовлення каналу "Росія 24" зупинено на шість місяців - до 1 січня 2015 р. за "невідповідність програм Кодексу аудіовізуалу РМ". Крім того, стосовно каналів RenTV Moldova і RTR Moldova застосовані максимальні штрафи. Провладним ж Prime і TV7 лише зроблені попередження.

Як заявили в КСТР, федеральний канал "займався пропагандою, маніпулював і порушував плюралізм думок", а в репортажах з України "уряд у Києві називав "хунтою, фашистами і нацистами", негативно говорив про США та ЄС і порушував право на інформування суспільства.

Видання також зазначає, що КСТР контролюється згідно з договором про поділ влади в країні Демократичною партією Молдови.