ua en ru

У Мін'юсті сподіваються, що Міндоходів буде реформовано в ГФС до кінця літа

Міністр юстиції України Павло Петренко сподівається, що Міністерство доходів і зборів буде реформовано у Державну фіскальну службу (ГФС) до кінця літа.

Міністр юстиції України Павло Петренко сподівається, що Міністерство доходів і зборів буде реформовано у Державну фіскальну службу (ГФС) до кінця літа. Про це він заявив журналістам після засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"За юридичною процедурою необхідно, щоб 30% персоналу Міністерства доходів і зборів, перейшов та був офіційно оформлений в Державній фіскальній службі та після того, як фіскальна служба буде функціонувати, як офіційний орган, а Міністерство доходів і зборів буде ліквідовано", - розповів Петренко.

За його словами, зараз йде процес переведення частини працівників на ГФС.

"З практики по іншим відомствам це займало в середньому від місяця до трьох місяців, тому що деякі працівники не хочуть переводитися, тоді їм оголошується повідомлення про звільнення, але Міністерство доходів і зборів було одним з найбільших, близько 60 тис. державних службовців. Сподіваюся, що Державна фіскальна служба запрацює нормально до кінця літа", - зазначив Петренко.