ua en ru

У Мінекології відмовилися визнати заборгованість перед ізраїльською компанією-утилізатором відходів

Міністерство екології і природніх ресурсів не планує виплачувати 224,7 млн грн, які вимагає від уряду ізраїльська компанія "С. І. Груп Консорт Лтд" за вивезення відходів гексахлорбензолу з України. Про це під час брифінгу у Кабміні заявив міністр екології Андрій Мохник.

Політик нагадав, що ізраїльська компанія вимагає оплатити їй нібито існуючий з кінця минулого року борг, в інакшому випадку погрожує повернути токсичні відходи до України, хоча за договорами ці відходи вже мали б бути утилізовані.

"На сьогодні відкриті кримінальні впровадження щодо договорів, які укладало попереднє керівництво галузі. Вони стали основою для розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах, оскільки ціни на послуги з утилізації за цими договорами були суттєво завищені. Ми звернулися до Мінфіну із пропозицією не погашати цю нібито існуючу заборгованість, а дочекатися завершення розслідування по цій компанії", - зазначив Мохник.

Як повідомлялось, компанія "С.І. Груп Консорт Лтд" отримала монополію на утилізацію небезпечних речовин в Україні в 2011 р., коли Міністерство природи очолював Микола Злочевський.