ua en ru

У МЗС України не виключають переговорів з ДНР і ЛНР

У МЗС України не виключають переговорів з ДНР і ЛНР

У Міністерстві закордонних справ не виключають проведення переговорів з представниками ДНР і ЛНР. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Звичайно, не всі держави визнають можливість проведення переговорів з терористами, але в даному випадку ми маємо ситуацію, коли терористи захопили значну територію України і мільйони українських громадян. І для того, щоб більше не гинули наші громадяни, я думаю, що ми можемо вести переговори з ким завгодно, щоб це призвело до конкретного результату",- заявив Перебийніс.

У той же час він підкреслив, що в рамках тристоронньої контактної групи Україна не веде переговорів з терористами - представниками так званих ДНР і ЛНР, переговори веде саме тристороння контактна група в складі України, Росії та ОБСЄ.

Нагадаємо, лідери ДНР і ЛНР відмовилися від подальшої участі в засіданнях тристоронньої контактної групи в Мінську до тих пір, поки українська влада не призначить "офіційного представника" для переговорів.