ua en ru

У Мелітополі порушено справу проти провайдера за ретрансляцію російських телеканалів

У Мелітополі Запорізької області порушено справу проти провайдера за ретрансляцію російських телеканалів.

У Мелітополі Запорізької області порушено справу проти провайдера за ретрансляцію російських телеканалів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради України з питань телебачення і радіомовлення.

"У місті Мелітополі Запорізької області в діяльності провайдера програмної послуги ТОВ Райський І.В. зафіксовано ретрансляцію низки російських каналів, зокрема "Перший канал. Всесвітня мережа", "РТР-Планета", "Рен ТВ", "Зірка", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, зазначений ліцензіат не реагував на неодноразові звернення представника Національної ради в Запорізькій області. Отже, за повідомленням Мелітопольської прокуратури, слідчий відділ вніс відповідні матеріали до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 382 Кримінального кодексу України, і почав досудове розслідування.

"Така ж відповідальність чекає на кожного, хто наважиться діяти поза межами правового поля. Національний регулятор рішуче налаштований викривати будь-які спроби поширення російської пропаганди", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, з березня 2014 р. в Окружному адміністративному суді міста Києва триває розгляд справи про заборону мовлення на території України 4 російських телеканалів: "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "Россия-24", "НТВ-Мир". Поки триває суд, ці програми заборонено транслювати в кабельних мережах.