ua en ru

У Луганській області з підпільної бази накопичення пального вилучено 5 т дизпалива

У Луганській області вчора, 8 вересня 2013 р., прикордонники відділу "Краснодон" Луганського загону спільно зі співробітниками СБУ, МВС та Міндоходів виявили підпільну базу накопичення паливно-мастильних матеріалів, з якої вилучено 5 т дизпалива. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Металеву цистерну ємністю 8 куб. м було знайдено міжвідомчою групою на покинутому подвір'ї села Нижня Герасимівка Краснодонського району. Згодом з'ясувалося, що цистерна наповнена 5 т дизельного пального, а від неї у бік держкордону прокладено 400 м пластикової труби діаметром 75 мм.

Наразі проведено опис підпільних комунікацій та розпочато їх знищення. Також встановлюються особи причетні до протиправної діяльності. Вартість виявленого пального склала 50 тис. грн.

Нагадаємо, що напередодні вихідних на ділянці відповідальності цього ж прикордонного підрозділу викрили ще один підпільний трубопровід. Проте скористатися трубопроводом протяжністю 100 м зловмисники не встигли, про що свідчила відсутність характерного запаху пального.