ua en ru

В Луганській області під загрозою викрадення залишаються 170 дітей, - Лутковська

В Луганській області під загрозою викрадення залишаються 170 дітей.

В Луганській області під загрозою викрадення залишаються 170 дітей. Про це йдеться у відкритому зверненні уполномоченнго Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської до Уповноваженого з прав людини в Росії Елли Памфілової.
У відкритому зверненні йдеться про факти збройного перешкоджання евакуації осіб, у тому числі великої кількості дітей з території Луганської області.

"За наявною інформацією, на даний момент озброєні особи продовжують здійснювати тиск на адміністрацію туберкульозного диспансеру р. Алчевськ Луганської області з метою незаконного вивозу в РФ 22 дітей, які перебувають на лікуванні в зазначеному медичному закладі", - йдеться у зверненні.

Крім того, згідно з повідомленням, досі не вивезені у безпечні території вихованці Краснодонського обласного дитячого будинку, в якому знаходиться 128 вихованців, з яких 85 - діти, а також Ровеньківського обласного дитячого будинку, в якому знаходиться 174 вихованця, з яких 20 - діти.

"Враховуючи досвід попередніх успішних повернень з території Російської Федерації викрадених українських дітей через вплив російських органів влади на озброєних осіб, Валерія Лутковська закликала свою російську колегу до рішучих дій з метою недопущення незаконного переміщення дітей - громадян України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора прес-служба омбудсмена повідомляла про викрадення представниками самопроголошеної "Луганської народної республіки" з лікарень Луганська в Росію 7 українських дітей-інвалідів.