ua en ru

У Луганській обл. затриманий коректувальник обстрілу терористів у м. Щастя, - СБУ

У Луганській області Служба безпеки України затримала пособника терористів т.зв. "ЛНР", який коригував обстріли м. Щастя. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Як стверджують у спецслужбі, затриманий виконував диверсійні завдання у Станично-Луганському районі.

Встановлено, що від січня цього року 33-річний місцевий житель брав активну участь у діяльності терористів з "ЛНР". За словами затриманого, він "допомагав" диверсійній групі, до складу якої входили громадяни Російської Федерації, в тому числі співробітники спецслужби ГРУ ГШ МО РФ.

Інформатор повідомляв членам терористичної організації дані по кількості військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії України в м Щастя, повідомляв про місця їх дислокації і пересування.

Зловмисник розповів, що особисто складав маршрути проникнення в тил українських військ для здійснення диверсій і сам був провідником терористичної групи.

"Затриманий коригував вогонь артилерії бойовиків по рідному місту. Внаслідок цих злочинних обстрілів знищена інфраструктура Щастя, зруйновані будинки громадян і вбиті мирні жителі", - сказано в повідомленні СБУ.

Щодо бойовика відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України, яка передбачає до 15 років ув'язнення. За рішенням суду терорист заарештований.