ua en ru

В Луганській обл. затримано громадянина РФ, який погрожував підірвати столичний готель "Київ"

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в місті Києві спільно з колегами УБОЗ ГУМВС України в Луганській обл. та УСБУ в Луганській обл. затримали 33-річного громадянина РФ, який через Інтернет повідомив на сайт ГУБОЗ МВС України, що з 3 по 10 листопада поточного року буде заміновано готель «Київ», повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України. При перевірці даної інформації правоохоронці провели ретельне обстеження готелю «Київ» на факт виявлення та знешкодження вибухівки. Проте, ніякого предмету, що мав би характерні ознаки вибухового пристрою знайдено не було.

В подальшому встановлено, що ця інформація була відправлена з інтернет-клубу, розташованому у м.Луганськ. Будучи допитаним, затриманий пояснив, що дані дії він скоїв з метою отримання винагороди від власників готелю.

За даним фактом слідчим відділом Печерського районного управління міліції столиці порушено кримінальну справу за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Підозрюваний перевіряється на причетність до аналогічних злочинів.