ua en ru

У Луганській обл. узято під варту бойовика НВФ "Привид", - прокуратура

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою жителя міста Рубіжне Луганської області у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (участь і сприяння діяльності терористичної організації). Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури.

Встановлено, що вказана особа в червні 2014 р вступило до незаконних збройних формувань - батальйону "Привид", яке діяло на підтримку терористичної організації "ЛНР" на території міста Лисичанськ Луганської області. У складі зазначеного батальйону особа пройшло навчання військовій справі.

Після звільнення силами АТО зазначеного міста від незаконних збройних формувань у липні 2014 підозрюваний залишився на звільненій території і здійснював збір інформації про по-проукраїнськи налаштованих громадян з метою її подальшої передачі представникам бойовиків.

"За вказаними фактами особі повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Зараз досудове розслідування у кримінальному провадженні триває", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, раніше у штабі АТО повідомляли, що за ЛНР відправляються воювати російські зеки.