ua en ru

У Луганській обл. на створення нових робочих місць буде виділено 122 млн грн, - голова ОДА

У Луганській обл. на створення нових робочих місць буде виділено 122 млн грн. Про це повідомив голова Луганської облдержадміністрації Валерій Голенко під час наради з питань проведення конкурсу бізнес-планів із створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості населення вугледобувних регіонів області, повідомляє прес-служба ОДА.

Під час наради було відмічено, що уряд України на своєму засіданні 30 червня затвердив постанову про створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості населення вугледобувних регіонів. Для освоєння державних коштів буде проведений конкурс серед підприємств області, які повинні будуть надати бізнес-плани по створенню нових робочих місць на своїх територіях.
В.Голенко зазначив, що сьогодні йде відновлення створення робочих місць на територіях, де масово були закриті вугільні підприємства. На ці цілі з державного бюджету виділяється 360 млн грн. Майже третина даної суми передбачена для Луганської області. "Це допоможе вугільним територіям понизити соціальну напруженість, яка є сьогодні", - сказав В.Голенко.

Учасники наради ознайомилися з порядком і умовами проведення конкурсу. Зокрема, В.Голенко зазначив, що з моменту публікації постанови уряду дається 30 днів на розробку обласної програми по створенню нових робочих місць.
Губернатор також повідомив, що державна програма розрахована на два роки - ІІ половину 2010 р. і 2011 р. "Проте, згідно постановою, в 2010 р. повинно бути створено не менше 10% робочих місць, передбачених обласною програмою", - зазначив В.Голенко.
Він також підкреслив, що при проведенні конкурсу пріоритети віддаватимуться бізнес-планам у сфері впровадження інноваційних і енергозбережних технологій, направлених на вирішення екологічних проблем, а також тим, які реалізовуватимуться на територіях з високим рівнем безробіття.
Крім того, голова облдержадміністрації зазначив, що державні кошти передаватимуться підприємствам і підприємцям на розширення виробництва і створення нових робочих місць на безвідплатній основі.