ua en ru

У Луганську заборонено в'їзд вантажного транспорту через негоду

У Луганську через рясний снігопад заборонили в'їзд вантажного транспорту, щоб уникнути пробок на дорогах. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 26 січня 2013 р., під час засідання штабу міської комісії з організації своєчасних заходів щодо усунення ожеледиці та снігових заметів на дорогах під головуванням мера міста Сергієм Кравченком. Мер зазначив, що роботи з прибирання снігу повинні вестися в цілодобовому режимі, повідомляє прес-служба Луганської міськради. У зв'язку з цим було прийнято рішення спільно з Державтоінспекцією про те, що машини ДАІ будуть їхати попереду збиральної спецтехніки, щоб звільняти проїжджу частину від автотранспорту, що дозволить вчасно прибирати сніг з дороги і не допустити утворення ожеледиці.

Як повідомив начальник міського комунального підприємства "Експлуатаційно-лінійне управління автодоріг" Ігор Гайдаш, у зв'язку з рясними опадами у вигляді снігу на вулиці Луганська 25 січня о 19:00 була виведена спеціалізована техніка. Протягом двох годин велися роботи по посипанню піщано-соляною сумішшю, а з 21:00 були введені снігоприбиральні машини, за допомогою яких розчищати проїжджу частину.

"Машини працювали всю ніч, сильний сніг йшов більше 12 годин поспіль і супроводжувався поривами вітру, через що утворювалися замети на дорозі. На даний момент працює 35 одиниць спецтехніки", - поінформував Гайдаш. Він також підкреслив, що зараз у Луганську громадський транспорт працює у звичайному режимі.

У свою чергу Кравченко також звернувся до всіх підприємців з проханням, прибрати сніг біля прилеглої до їх підприємствам території, очистити тротуари і обробити їх піском.

Читайте також: В Одесі через негоду заборонили в'їзд вантажного транспорту