ua en ru

У Луганську через бойові дії за добу 3 людини загинули і 14 поранені, - міськрада

У Луганську в неділю, 13 липня, на території міста вівся артилерійський обстріл, в результаті якого постраждали люди, пошкоджено ряд об'єктів, неодноразово проводилося включення сирени "повітряна тривога". Про це повідомили у прес-службі Луганської міської ради.

Зокрема, була обстріляна вулиця Санюка, вул. 1905 року, вул. Станіславського в Кам'янобрідському районі, а також Артемівський район - кв. Південний, вул. Дружби народів, п. Тельмана, кв. Мирний, вул. Боженко. В результаті частково зруйновано СШ № 51, ​​дитячий садок №53, будинки №5 та 6 у кварталі Південний. У кв. Мирний, 8 в результаті обстрілу снаряд потрапив в горищне приміщення над 5-м під'їздом, а в будинку 13-А після потрапляння снаряду стався спалах квартири на першому поверсі.

Виявлено 7 снарядів, що не розірвалися, зокрема вул. Рудя, 17-є, вул. Станіславського, 67, вул. Остапа Вишні, 5-а, СШ №51.

"До медичних закладів продовжували надходити постраждалі з пораненнями. Із кв. Південний була доставлена ​​27-річна жінка з осколковим пораненням, з вул. 1905 42-річна жінка надійшла з контузією, в результаті бойових зіткнень 41-річний чоловік отримав вогнепальне поранення шиї, плеча та передпліччя", - йдеться в повідомленні.

Загалом за минулу добу здійснено 161 виїзд карет швидкої допомоги. З них 14 - за фактом вогнепальних поранень і травм, три людини загинули. Постраждалі з вогнепальними і осколковими пораненнями доставлені до міських лікарень №3, №8, №2, а також до обласної лікарні.

Крім того, в результаті бойових дій від електропостачання відключено понад 4750 абонентів в Артемівському і Кам'янобрідському районах, а також п. Чільне, води немає в північній частині Камброду, газопостачання відсутнє в сел. Катеринівка і в Олександрівську. Ведуться відновлювальні роботи.

Як відомо, сили антитерористичної операції 13 липня ввечері з боями увійшли до луганського аеропорту.