ua en ru

У ЛНР заявили про затримання членів банди, яка намагалася викрасти мера Красного Луча

Співробітники так званої "Генпрокуратури" самопроголошеної "Луганської народної республіки" затримали членів банди, яка намагалася викрасти мера міста Красний Луч. Про це сьогодні на брифінгу заявив перший заступник "генпрокурора" ЛНР Сергій Горенко, повідомляє повідомляють сепаратіскіе "Новости ДНР".

За словами Горенко, напередодні учасники бандгрупи, щодо яких розслідувалася кілька кримінальних справ, у тому числі за фактами незаконного позбавлення волі, чинили збройний опір співробітникам правоохоронних органів ЛНР. В ході операції по їх захопленню один з чотирьох підозрюваних отримав поранення.

"У рамках розслідування кримінальної справи було встановлено причетність ряду осіб до вчинення вказаних злочинів. Було дано доручення на встановлення місцезнаходження та доставки цих осіб для проведення допиту за їх участю. Чотири людини зі складу незаконного збройного формування були затримані", - повідомив Горенко.

В даний час слідчі Генропркуратури проводять необхідні слідчі дії, в ході яких вже вилучені велику кількість зброї, близько 2 кг наркотичних засобів, документи та готівку.

У свою чергу "заступник міністра внутрішніх справ" ЛНР Ігор Марков повідомив про те, що операцію із затримання злочинців була проведена в той момент, коли бандитами спробували викрасти главу адміністрації міста Красний Луч Юрія Кондратенка. "Вчора, з боку цієї незаконної групи була спроба захопити мера Красного Луча, однак мера затримати не вдалося, затримали заступника мера. В ході подальших заходів його було звільнено", - сказав Марков.

За його словами, з цієї групі є більше 30 кримінальних справ. "Від викрадення людей, незаконного заволодіння транспортом, житловими приміщеннями, нанесення тілесних і тяжких тілесних ушкоджень, розбійні напади. Всі ці дії у нас задокументовані і зараз передані в Генеральну прокуратуру ЛНР для подальшого розгляду та прийняття рішення по закону", - сказав "заступник глави МВС ЛНР".

При цьому він підкреслив, що проведена в Красному Лучі операція ніяк не була пов'язана з діяльністю дислокованих в районі міста козацьких частин. "Мова йде про незаконні бандформуваннями", - зазначив Марков.

Нагадаємо, станом на вчора в ЛНР заявили про відвід 80% важких озброєнь від лінії розмежування.