ua en ru

У ЛНР збираються масово виробляти підроблену горілку для України, - Москаль

У ЛНР збираються масово виробляти підроблену горілку для України, - Москаль Джерело фото:vesti-ukr.com
У самопроголошеній "Луганської народній республіці" збираються масово виробляти підроблену горілку для України.

У самопроголошеній "Луганської народній республіці" збираються масово виробляти підроблену горілку для України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Так звана ЛНР один в один повторює шлях, пройдений колись самопроголошеним Придністров'ям. Гострий дефіцит коштів луганські самозванці вирішили компенсувати за рахунок контрафактного спиртного. Для цього з Росії та деяких інших країн через прозорий кордон сюди масово завозиться спирт, пляшки, етикетки і затори", - йдеться в повідомленні.

За даними ЛОДА, в ЛНР збираються виробляти в основному фальсифіковану горілку торгових марок Medoff і Nemiroff, основним ринком збуту якою буде Україна.

При цьому Москаль заявляє, що "підвести цю діяльність під контрабанду не вдасться".

"Контрабанда - це незаконне переміщення товарів через державний кордон, якій між контрольованою Україною територією і так званої ЛНР бути не може. Жодних митниць тут ніхто ставити не буде. Та й поняття контрабанди в Україні давно декриміналізовані. Тому наповнення ринку великою кількістю контрафактного спиртного, яке дешевше за оригінальну продукцію і гірше за якістю, несе в собі великі економічні загрози Україні", - заявив губернатор Луганської області.

Нагадаємо, нещодавно в Єнакієвому бойовики викрали вантажівку з напівпричепом, в якому перебувало 5 тис. курей.