ua en ru

У Лівії в результаті збройного зіткнення загинуло близько 25 осіб, поранено більше 70

У в лівійському м. Бенгазі в результаті збройного зіткнення між воєнізованими бригадами і мирними жителями за участю службовців Міністерства оборони загинуло близько 25 осіб, поранено більше 70 осіб, передає Reuters.

Сутичка сталася між збройними загонами, підтримуваними Міністерством оборони країни, і противниками легітимізації даних загонів, які, протестуючи проти урядової підтримки збройних загонів зібралися біля будівлі штаб-квартира бригади "Щит" з плакатами, що закликають до відновлення армії і правоохоронних органів.

За уточненою інформацією, у відповідь на кинуті протестуючими камені представники "Щита" відкрили вогонь.

Незабаром після цього на площу прибули співробітники Міністерства оборони, які спробували відновити порядок.

За словами джерела в міській лікарні, що побажало зберегти анонімність, спочатку в ході конфлікту загинули 11 людей. Пізніше від отриманих поранень померли ще 14 осіб, з них п'ять - службовці Міністерства оборони Лівії. Кількість поранених перевищила 70 осіб.

Невдоволення діяльністю збройних бригад, які не припинили свою діяльність після повалення режиму Муаммара Каддафі в 2011 р., неухильно зростає серед населення Лівії. Уряду країни поки не вдається припинити діяльність даних бригад.