ua en ru

У Лівії викрадений глава карного розшуку поліції Бенгазі

У Лівії увечері 2 січня групою невідомих був викрадений виконуючий обов'язки начальника відділу карного розшуку поліції міста Бенгазі Абдельсалам аль-Махдаві. Про це повідомляє France 24.

Чоловік прямував на роботу, коли невідомі зловмисники зупинили його автомобіль поряд зі світлофором і під загрозою застосування зброї змусили вийти на вулицю, після чого посадили в свою машину і відвезли в невідомому напрямку.

Місцезнаходження поліцейського поки не встановлено. У службі безпеки зазначають, що у аль-Махдаві було багато ворогів серед місцевих ісламістів, які підтримували колишнього диктатора Муаммара Каддафі.

За повідомленнями очевидців, злочинці мали густу бороду, що може підтверджувати версію про причетність ісламістів до викрадення.

Відразу після скоєння злочину кілька десятків людей зібралися перед готелем "Тібесті" в Бенгазі з вимогою звільнити викраденого поліцейського. Сьогодні міністр внутрішніх справ Ашур Швайел пообіцяв докласти всіх зусиль до звільнення офіцера і встановлення осіб викрадачів.

Читайте також: У Сирії пропав американський журналіст