ua en ru

У Лисичанську переселенці поскаржилися ОБСЄ на відсутність продовольчої допомоги

У Лисичанську переселенці поскаржилися ОБСЄ на відсутність продовольчої допомоги
У Лисичанську переселенці поскаржилися представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на відсутність продовольчої допомоги.

У Лисичанську переселенці поскаржилися представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на відсутність продовольчої допомоги. Про це йдеться у звіті ОБСЄ.

Представники місії відвідали транзитний табір для внутрішньо переміщених осіб у Лисичанську та поспілкувалися з групою переселенців, які розповіли, що з 1 листопада вони отримували лише хліб від українського Червоного Хреста і ніякого додаткового живлення. "Деякі з них сказали, що вони зараз страждають від того, що їм немає чим прогодувати свої сім'ї", - йдеться у звіті.

За словами одного з переселенців, місцева влада порадила йому знайти житло, оскільки транзитний центр призначений для тимчасового перебування, а орендуючи квартиру переселенці мають право на допомогу держави.

При цьому в Гранітному Донецької області спостерігачі ОБСЄ були присутні при роздачі гуманітарної допомоги в місцевій школі. Представники місії знайшли процес дуже організованим.

Нагадаємо, ОБСЄ планує розширити місію спостерігачів на Донбасі до 500 осіб.