ua en ru

У Криму за приєднання до РФ проголосували 50-60% при явці 30-50%, - Рада з прав людини при Путіні

У Криму за приєднання до Росії проголосували 50-60% при явці 30-50%.

У Криму за приєднання до Росії проголосували 50-60% при явці 30-50%. Про це йдеться в огляді, підготовленому членом Ради при Президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Євгеном Бобровим, керівником мережі "Міграція і право" ПЦ "Меморіал" Світланою Ганнушкіною і адвокатом мережі Ольгою Цейтліною.

"На думку майже всіх опитаних фахівців і громадян: переважна більшість жителів Севастополя проголосували на референдумі за приєднання до Росії (явка 50-80%), в Криму за різними даними за приєднання до Росії проголосували 50-60% виборців при загальній явці в 30-50%", - говориться в огляді.

При цьому, як наголошується в документі, жителі Криму голосували не стільки за приєднання до Росії, скільки за припинення, за їх словами, "корупційного свавілля та воровського засилля донецьких ставлеників".

"Жителі Севастополя голосували саме за приєднання до Росії. Побоювання перед незаконними збройними формуваннями в Севастополі були більше, ніж в інших районах Криму", - зазначається в огляді.

У документі пропонується продовжити термін прийняття жителями Криму рішення про збереження громадянства України, принаймні, до 31 грудня 2014 р.

Нагадаємо, за даними самопроголошених влади Криму, в Криму 96,77% виборців підтримало приєднання Криму до Росії при явці 83,1%, в Севастополі за приєднання до Росії проголосувало 95,6% виборців при явці 89,5%.