ua en ru

У Криму з початку 2011 р. надходження від туристичного збору збільшились у 8 разів - до 4,2 млн грн

У Криму з початку року надходження від туристичного збору склали понад 4,2 млн грн, що в 8,4 разів більше, ніж від курортного збору за аналогічний період минулого року. Про це повідомила заступник голови ДПС в АР Крим Вікторія Мєшкова в ході засідання круглого столу на тему "Соціальна складова в роботі податкової служби - визначальний фактор в новій філософії діяльності ДПСУ", передає прес-служба ДПС в АРК.

За словами Мєшкової, "збір вже став істотним інструментом наповнення бюджетів і має чималий потенціал для збільшення".
Найбільші надходження по Ялтинському - 1,4 млн грн, Алуштинському та Євпаторійському регіонах - по 0,7 млн ​​грн.
"Сьогодні 109 територіальних громад акумулюють в своїх бюджетах туристичний збір, кошти якого будуть використані для розвитку їх інфраструктур. У першу чергу це поради, території яких віднесені до курортних зон", - уточнила заступник голови.
Заступник голови кримської податкової також нагадала, що з введенням Податкового Кодексу скоротилася кількість місцевих податків з 14 до 4. При цьому уточнила, що податок на нерухомість планується ввести з середини 2012 року.
Надходження до місцевих бюджетів ще двох місцевих зборів - збору за ведення деяких видів підприємницької діяльності та збору за місця для паркування транспортних засобів, склали відповідно 16,4 млн грн та 1,9 млн грн.