ua en ru

У Криму після нещасного випадку в санаторії "Юність" в дитячих установах почалася перевірка Держгірпромнагляду

У Криму після нещасного випадку в дитячому санаторії "Юність", де через обвалення балкона загинула дівчинка, за наказом начальника ТУ Держгірпромнагляду починає роботу спеціальна робоча група за оперативними перевіркам дитячих та інших оздоровчих закладів усіх форм власності та підпорядкування. Про це повідомили в прес-центрі Держгірпромнагляду, передає кореспондент РБК-Україна.

До складу комісії включено фахівці всіх інспекцій територіального управління Держгірпромнагляду в АР Крим і Севастополі.
У разі перешкоджання здійсненню перевірок з боку керівників оздоровчих установ, матеріали будуть автоматично направлятися в правоохоронні органи і Рада Міністрів АРК, зазначили у відомстві.

Як уточнили в Державній інспекції з нагляду в будівництві, котлонагляді і за підйомними спорудами остання перевірка санаторію проводилася в 2011 р. За її результатами, керівництво санаторію було притягнуто до адміністративної відповідальності і отримало обов'язкове до виконання припис із зазначенням таких порушень: відсутність комісії за загальним періодичному огляду будівель і споруд; не проведення щорічних (осінніх і весняних) технічних оглядів будівель і споруд; не проведення роботи з поточного ремонту будівель; відсутність оформлення технічної документації за зданими в експлуатацію будівель і споруд.

20 липня 2011 го. Головним лікарем ДУ "ССС" Юність "МОЗ України" було направлено офіційний лист до територіального управління Держгірпромнагляду в АР Крим і Севастополі, в якому він повідомив інспекцію про те, що виявлені раніше порушення усунуто в повному обсязі.

Однак, як з'ясувалося в ході розслідування нещасного випадку, керівництво та служба з охорони праці оздоровчого закладу не тільки не виконали приписи інспектора, але також проігнорували вимоги незалежної експертизи, що встановила, що ряд будівель санаторію можуть експлуатуватися тільки за умови демонтажу балконів і несучих колон і проведення капітального ремонту.

Читайте також: Кабмін створив слідчу комісію на чолі з Грищенком, яка проведе розслідування відносно чиновників МОЗ