ua en ru

В Криму та Севастополі взяли 60 тис. заяв на російські паспорти, видали 15 тис. паспортів

Відділення Федеральної міграційної служби Росії прийняли в Криму і Севастополі 60 тис. заяв на російські паспорти, а видали 15 тис. паспортів.

Відділення Федеральної міграційної служби Росії прийняли в Криму і Севастополі 60 тис. заяв на російські паспорти, а видали 15 тис. паспортів. Про це заявив начальник управління по організації паспортної роботи Департаменту організації реєстраційно-паспортної роботи ФМС РФ Федір Карповцев.

"Що стосується термінів паспортизації, основна робота буде проведена протягом трьох місяців, але у плановому порядку вона буде продовжуватися і надалі", - йдеться в повідомленні.

Для спрощення процедури видачі паспортів громадянам похилого віку та людям з обмеженими можливостями в Криму, як наголошується, створені спеціальні мобільні групи.

"Для зменшення черг, крім наявних на території Криму і м. Севастополя 33-х підрозділів Федеральної міграційної служби РФ, в Сімферополі та Севастополі будуть додатково працювати, відповідно, 26 і 20 пунктів по прийому документів", - додав Карповець.

Карповець підкреслив, що паспорти громадян Росії видаються безкоштовно, без необхідності оплачувати які-небудь мита. Також відсутність реєстрації не є підставою для відмови у видачі паспорта.

"Постійне проживання на території Криму і м. Севастополя підтверджується не тільки штампом в паспорті, але й сукупністю інших документів, які при проведенні перевірки дадуть можливість підтвердити факт проживання людини на території суб'єктів Федерації. Ці питання будуть вирішуватися в кожному індивідуальному випадку", - зазначив він.

Згідно з оцінками, в 2014 році чисельність населення Криму становить 1967200 чоловік.