ua en ru

У Криму заарештовано активи голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського

Судові пристави наклали арешт на майно оздоровчого комплексу "Таврія", власником якого є "ПриватБанк", що належить українському політику і бізнесмену Ігорю Коломойському, пишуть "Известия" з посиланням на прокуратуру Криму.

Судові пристави наклали арешт на майно оздоровчого комплексу "Таврія", власником якого є "ПриватБанк", що належить українському політику і бізнесмену Ігорю Коломойському (на фото), пишуть "Известия" з посиланням на прокуратуру Криму.

Арешт був накладений після прокурорської перевірки. Приводом для неї стало звернення Генеральної прокуратури Росії щодо можливого фінансування Коломойським тероризму, в тому числі через підконтрольні йому організації, розташовані у Криму.

Крім того, зазначає видання, під арешт може потрапити комплекс елітних апартаментів Nautilus на березі Чорного моря в Гурзуфі. Співробітники прокуратури з'ясували, що будівництво комплексу Nautilus фінансував "ПриватБанк", який був фінансовим партнером власника Nautilus - приватного підприємства "Едельвейс-2000".

Приводом для перевірки активів Коломойського стала вимога членів КПРФ закрити бізнес Коломойського в Росії. Перший заступник голови комітету Держдуми у справах національностей Валерій Рашкін і заступник голови комітету у справах громадських об'єднань і релігійних організацій Сергій Обухов звернулися до генерального прокурора Юрія Чайки. Вони попросили виявити організації, відділення, філії та представництва на території Росії, які знаходяться під контролем Ігоря Коломойського, і подати у відповідні судові інстанції заяви про негайну заборону їх діяльності і подальшої ліквідації.

Місяць тому генеральна прокуратура Росії направила в Інтерпол документи для міжнародного розшуку українського бізнесмена, губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського. "Сьогодні нами в Інтерпол направлено доручення про оголошення його в міжнародний розшук і підтвердження наміру вимагати арешт і видачу в разі встановлення місця знаходження на території країн-членів Інтерполу", - заявляв 1 серпня генпрокурор Росії Юрій Чайка.

Коломойський проходить обвинуваченим по кримінальній справі про застосування забороненої зброї на сході України. Слідчий комітет РФ звинувачує його в організації вбивств, застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджанні професійної діяльності журналістів, викраденні людей.

З початку загострення російсько-українських відносин Коломойський регулярно фігурує в повідомленнях ЗМІ та заявах російських властей. Увагу журналістів він залучив нестандартними рішеннями внутрішніх проблем України і пропозиціями, що стосуються двосторонніх відносин з РФ. Так, Коломойський став автором ініціативи відгородити Україну від Росії стіною з колючим дротом, електричним струмом і ровами. За задумом бізнесмена, фінансувати проект вартістю 100 млн євро повинні благодійні фонди.