ua en ru

У Кримське Луганської області починають повертатися люди, - Москаль

В село Кримське (Новоайдарський район Луганської області) починають повертатися люди, які раніше покинули населений пункт із-за бойових дій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

Як повідомляється, дістатися в село на звичайному транспорті неможливо - автотраса Бахмутка прострілюється бойовиками, а з боку Світличного ґрунтова дорога розбита важкою технікою.

"Незважаючи на це, у Кримське починають повертатися люди - минулої п'ятниці приїхало 15 жителів, у яких вціліло житло, найближчим часом готові приїхати ще кілька десятків. Всіх доставляють до рідних домівок військовослужбовці на армійських всюдиходах", - зазначили в ОДА.

У неділю в село була доставлена гуманітарна допомога - дитячі подарункові набори, продукти харчування, миючі засоби і предмети першої необхідності.

"Оскільки село фактично заблоковано, возити сюди товар неможливо, тому торгові точки за винятком одного магазину закриті. Жителям села допомагають військові, проте доставляти продукти сюди все одно необхідно. Зараз цим займається облдержадміністрація. У Кримському залишається більше трьохсот жителів, яких необхідно забезпечити всім необхідним для нормального життя. Тому будемо возити сюди пенсії, продукти та речі першої необхідності і далі", - наголосив голова ЛОДА Геннадій Москаль.

За його словами, паралельно ремонтники займаються відновленням перебитих систем життєзабезпечення.

Нагадаємо, в останній раз про обстріл Кримського повідомлялося 21 лютого.